Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı

Alanımız 2003 yılında Telekomünikasyon Bölümü olarak faaliyete girdi.Modüler eğitim kapsamında Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı olarak eğitim öğretime devam eden bölümümüzde, Güvenlik Sistemleri ve Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü dallarında eğitim verilmektedir.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında yer alan meslek elemanlarını, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Alanımızı seçen öğrenciler birinci yıl, temel elektrik ve elektronik konularında uygulamalı eğitim göreceklerdir. Aydınlatma, çağırma ve bildirim tesisatları ( zil tesisatları), elektriksel ölçümler, el ve güç aletlerinin kullanımları, basit elektronik devre mantığı, lehimleme, baskı devre çıkarma ve elektronik devre hazırlama gibi konular uygulamalı olarak işlenmektedir.

İkinci yıl branjlaşmaya gidileceğinden öğrenciler iki daldan birini seçmeleri gerekmektedir. Elektronik ağırlıklı olan Güvenlik Sistemleri Dalı ve elektrik ağırlıklı olan Elektrik Tesisat ve Pano
Montörlüğü Dalı.

Güvenlik Sistemleri Dalı:
Bina yangın algılama tesisatları,  soygun alarm sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri tesisatlarının kurulum ve onarımları temel uygulama konuları olup geleceğin mesleklerinden mikrodenetleyici kullanarak kontrol konuları dal konularındadır. Ayrıca endüstriyel kontrol devreleri uygulamalı olarak ele alınmakta bunun yanında bilgisayar ortamında elektronik simülasyon ve baskı devre çıkarma uygulamaları gerçekleştirilmektedir.
Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Dalı:
Zayıf ve kuvvetli akım tesisatlarının yanında özellikle sanayide elektrik tesisatları ve elektriksel makinaların kontrolleri için kullan pano hazırlama işlemleri uygulamalı olarak verilmekte olup bu dalda da endüstriyel kontrol devreleri uygulamalı olarak ele alınmakta bunun yanında bilgisayar ortamında elektronik simülasyon ve baskı devre çıkarma uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Elektrik tesisat çizimlerinin çizimleri için öğrencilerimize AutoCAD programı temel seviyede verilmektedir.

Üçüncü (12.Sınıf) yılında öğrenciler elektrik ve elektronik alanında faaliyet gösteren işletmelerde üç günlük beceri eğitimi görecek ve iki gün ise okulda bölüm ve kültür dersleri göreceklerdir.
Mezun olduktan sonra girebilecekleri meslek yüksek okulları aşağıda verilmiştir.

• Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
  • Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi
  • Sivil Savunma ve İtfaiyecilik
  • Uçak Teknolojisi

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte
kazandıkları bilgi ve beceri seviyelerine göre
1. Elektrik tesisatçılarında,
2. Elektrik pano kurulum atölyelerinde,
3. Asansör ve yürüyen merdiven teknik servisler
4. Güvenlik sistemleri teknik servislerinde,
5. Haberleşme ve iletişim cihazları teknik servislerinde,
6. Televizyon ve radyo tamir atölyelerinde,
7. Seslendirme ve ışık sistemleri teknik servisinde,
8. Endüstriyel fabrika ve atölyelerde,
9. Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında,
10.Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında
11. Kamu kurum ve kuruluşlarının tümünde teknisyen vasfı ile çalışabilirler.

Alanımızı seçecek öğrencilerin özellikle bu alanı severek, isteyerek ve bilinçli olarak gelmesi gerekmektedir. Ayrıca, alanımız sayısal ve beceri tabanlı olduğu için

Yayın: 01.11.2017 - Güncelleme: 23.12.2022 13:31 - Görüntülenme: 3669