T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

Kimya Teknolojisi Alanı çeşitli sanayi dallarında sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterliğe sahip meslek elemanlarını yetiştirir. Kimya Teknoloji Alanı sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç alanlarının tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri Kimya Teknolojisiyle ilişkilidir. Gerekli teknolojilerin oluşturulmasını kapsayan Kimya Teknoloji Alanı ülkelerin kalkınmasında önemli bir role sahiptir. Ülkemizde Kimya Teknoloji Alanı ile ilgili konularda önemli gelişmeler olmaktadır. Tüm sektörlerde olduğu gibi kimya endüstrisinde kullanılan teknoloji ilerlemiş, araştırma-geliştirme çalışmaları artmıştır. Dolayısıyla Kimya Teknoloji Alanıyla ilişkili sektörlerde sürekli yeni ürünler ortaya çıkarılıp ve bunların üretimi için teknolojik yöntemler geliştirilir. Bu nedenle kimya diğer sektörlerin öncüsü konumundadır. Kimya endüstrisi gelişmemiş olan bir ülkenin başka alanlarda ilerlemesi pek mümkün değildir.

Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Kimya Teknolojisi alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna ( 2 Yıllık ön lisans programlarına) geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilir.

Okulumuz vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Kimya bölümü 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır.

Alan programının toplam eğitim süresi,

9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.

10.Sınıfta haftada 14 saat TEMEL KİMYA dersi verilmekte.

11.Sınfta 8 saat NİCEL ANALİZ, 8 Saat NİTEL ANALİZ ve 6 Saat ORGANİK KİMYA dersi olmak üzere haftada 22 saat kimya dersleri verilmekte.

12.Sınıfta (haftada 3 gün) toplamda 24 saat İŞLETMEDE BECERİ EĞİTİMİ ve 2 Saat ANORGANİK KİMYA ve 2 Saat ENSTÜRÜMENTAL ANALİZ dersleri görülmekte.

Bölümümüzde 1 Bölüm şefi olmak üzere toplam 8 Öğretmen derslere girmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2017 - Güncelleme: 23.12.2022 13:31 - Görüntülenme: 4821
  Beğen | 67  kişi beğendi