T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pansiyon

PANSİYON

Okulumuz 200 öğrenci (erkek) kapasiteli öğrenci yurdu Erkek Teknik Genel Müdürlüğüne bağlı olarak "Vali Gökhan Aydıner Endüstri Meslek Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu" olarak 2003-2004 öğretim yılında ve 28.07.2003 tarihinde açılmıştır. İlk yılımızda mahalli sınavla alınan 61 öğrenci sayımız, 2005-2006 Eğitim Öğretim yılından itibaren mevcudun 95%'lik oranı okulumuz öğrencilerinden olmak üzere okul pansiyonumuz tam kapasiteye ulaşmıştır.
Geri kalan 5%'lik öğrenci oranı ise merkez çevre okulların öğrencilerinden oluşmaktadır.

OKUL PANSİYONU

BASVURU FORMU NE ZAMAN NEREYE ve NASIL TESLİM EDILECEKTİR?

Bu sınav için başvuru süresi; DPY ve BURSLULUK sınav takvimine göre bu sınava başvurup başarılı olan öğrenciler arasından okulumuzu tercih eden öğrenciler, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ile Pansiyonlu İlköğretim Okullarından (PİO) parasız yatılı olarak mezun olacak 8'inci sınıf öğrencilerinden Bakanlığımıza bağlı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü okul/kurum pansiyonlarına sınavsız olarak parasız yatılılığa alınacak öğrenciler ile mahallî sınavla parasız yatılı olarak öğrenciler alınacaktır.
Başvuru formu; banka alındı makbuzu, aile geçim durumunu gösterir beyanname ve ekleri ile kontenjandan faydalanacak öğrencilerin kontenjanla ilgili durumunu belirten belgelerin tasdikli örneğiyle birlikte kırıştırılmadan temiz bir şekilde öğrenci velisi tarafından imzalanarak, adayların halen okudukları okul müdürlüklerine süresi içinde teslim edilecektir. Fotoğraflı kimlik kartı ve aday kuponu bölümleri okul idaresine mutlaka onaylattırılacak ve saklanacaktır.

ÖZÜRLÜ ADAYLARLA İLGİLİ HUSUSLAR
Sınava Başvuran adaylardan, sınavda yardımcıya ihtiyaç duyacak kadar bedensel engeli bulunanlar, durumlarını gösterir sağlık raporlarını, aday bilgi formu ile birlikte halen öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Fotoğraflı kimlik kartı ve aday kuponu bölümleri okul idaresine mutlaka onaylattırılacak ve saklanacaktır.

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASINDAN KİM SORUMLU OLACAKTIR?
Başvuru formunun hatasız, eksiksiz, kılavuza uygun doldurulması ve kodlanarak başvuru işleminin zamanında yapılması zorunludur. Bu konu ile ilgili sorumluluk tamamen öğrenci velisine aittir. Veliler, başvuruları ile kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabullenmiş sayılırlar. Başvurular yapıldıktan sonra tercih değişikliği yapılmayacaktır. Başvuru formu ile başvuru belgeleri okulda kurulacak komisyon tarafından mutlaka kontrol edilecektir. Kontrol yapmayan okullar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

BAŞVURU HANGI DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILACAKTIR?
a. Başvuru forum kısmında istenen bilgiler eksiksiz olarak kurşun kalemle yazılıp kodlanmamışsa,
b. Başvuru formunun 9'uncu bölümünde birden fazla kontenjan işaretlenmişse, 
c. Başvuru formunun çeşitli kısımlarına yazılan kimlikle ilgili bilgilerde bir eksiklik veya çelişki varsa,
d. Banka "Alındı" makbuzu eksikse,
e. Başvuru formu velisi tarafından imzalanmamışsa,
f. Başvuru forum, başvuru için tanınan süre içinde ilgili okul müdürlüğüne. teslim edilmemişse,
g. Başvuru formu posta ile gönderilmişse,
h. Aile geçim durumunu gösterir beyanname ve ekleri ile adayın başvuru formunda kontenjanla ilgili durumunu rasgele kodlaması ve bu durumu belgelendirememesi halinde öğretmen çocuğu, 2828 sayılı Kanun kapsamına giren çocuk ve ailesinin oturduğu yerde çocuğun devam edeceği (türde ve düzeyde) ilköğretim okulu (taşımalı eğitim kapsamında olanlar dahil) bulunmadığına dair kontenjanla ilgili belgeleri okul müdürlüğüne teslim etmemişse, aday sınava girmiş ve yeterli puan aImış olsa bile başvurusu ve sınavı geçersiz sayılacaktır.

DEVLET PARASIZ YATILILIK ve BURSLULUK KONTENJANLARININ DAĞITIMI
Devlet parasız yatılılık ve bursluluk kontenjanlarının;
a. % 15'i 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren çocuklara,
b. % 30'u Ailesinin oturduğu yerde devam edeceği ilköğretim okulu bulunmayanlara Öncelik tanımak kaydı ile illerin gelişmişlik düzeyleri dikkate alınarak maddi imkânlardan yoksun ve başarıl çocuklara,
c. % 25'i öğretmen çocuklarına,
d. % 30' u da diğer öğrencilere, ayrılır.

Ayrılan bu kontenjanlardan birinin veya birden fazlasının dolmaması halinde, açık kontenjan yukarıdaki sıraya göre tahsis edilir. a, b ve c fıkralarında belirtilen kontenjandan yararlanacakların bu durumlarını belgelendirmeleri gerekir. Aksi takdirde parasız yatılı veya burslu okuma haklarından yararlanamazlar.

BAŞVURULARLA İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR
a. 2007-2008 Öğretim Yılı için Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına başvuran ve başvurusu geçerli sayılan bütün adaylar bu sınava alınacaklardır. (Öncelikle, okul idarecilerinin daha çok başvuru şartlarını taşıyan maddi imkânların sınırlı fakir ailelerin çocuklarının bu sınava katılmalarının sağlanması için rehberlik etmesi yararlı görülmektedir.)

b. Özel giriş sınavı ile öğrenci alan Resmi Anadolu ve fen liselerinin özel giriş sınavını kazanarak bu okullara kayıtlarını yaptıran ve devlet parasız yatılı okumàk isteyenlerden; devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavları başvuru ve yararlanma şartları ile kayıt kabul şartlarını taşıyan öğrencilere, bu okullarda cinsiyetlerine uygun pansiyon olması halinde açık pansiyon kontenjanlarına özel giriş sınavındaki toplam puanına göre seçme ve sıralama ile parasız yatılı okuma hakkı sağlanır. Bu bakımdan bu öğrenciler devlet parasız yatılılığı tercih etmeyeceklerdir.

c. Burslu okumak isteyen öğrenciler, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında bursluluğu. tercik ederek kazanmaları halinde, kayıt yaptırdıkları veya öğrenim gördükleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bu haklarını kullanırlar. Özel okullara, Milli Eğitim Bakanlığı dışındaki kurumlara kayıt yaptıran ve öğrenimlerine bu okullarda devam eden öğrenciler bursluluktan ve parasız yatılılılıktan faydalanamazlar.

d. Açık öğretim Lisesi ile Açık ilköğretim Okulu Örgün eğitim içerisinde olmayıp, yaygın eğitim sistemine dahil olduğundan bu okullarda kayıtlı Öğrenciler bursluluktan ve devlet parasız yatılılıktan faydalanamazlar.

e. Teknik lise, endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, ticaret meslek lisesi ve çok programlı liseler ile mesleki ve teknik eğitim merkezilerinin ara sınıflarında okuyan Öğrenciler, girmek istedikleri yatılı okulda alanları/bölümleri ve cinsiyetlerine uygun pansiyon varsa tercih edebileceklerdir. Alanı/bölümü bulunmadığı halde yanlış okul tercihi yapan öğrencilerden sınavı kazananların, parasız yatılı olarak kayıtlarının yapılması, alanlarının/bölümlerinin değiştirilmesi ya da yatılılık haklarının bursluluğa çevrilmesi mümkün değildir.

DİKKAT:
1. Hazırlık sınıfı öğrencileri bu sınava başvuruda bulunamazlar.
2. Adaylar, girmek istedikleri okulların yönetmeliğinde aranan kayıt-kabul şartlarını okul müdürlüklerinden öğrenebilirler

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2013 - Güncelleme: 20.04.2022 13:15 - Görüntülenme: 5054
  Beğen | 1  kişi beğendi